Navigation Menu+

Paaseieren? Nee, Google Easter eggs!

Posted on apr 5, 2015 by in Nieuws | 0 comments

Easter-Eggs
Wel eens gehoord van een Easter egg? En dan bedoelen we niet de geverfde eitjes of de 2 kilo zakken van de supermarkt.
Een easter egg is een grap of een verborgen boodschap die verwerkt zitten in bijvoorbeeld een computerprogramma, een website of een computerspel.
Net als echte paaseieren zitten deze snufjes verborgen en moet ernaar gezocht worden.

De wel bekende zoekmachine Google is ook erg goed in het verstoppen van paaseieren. Wel eens het woord ‘Tilt’ gegoogeld? Probeer maar!

Maar dit is niet het enigste, hier onder een klein aantal Easter eggs. Let wel, sommige Easter Eggs werken mogelijk niet meer.

Do a Barrel Roll

De Barrel roll is afgeleid van het Nintendo computerspel “Star Fox 64” uit 1997 waar je door middel van 2 keer op Z of R te drukken een barrel rol in de lucht kan maken terwijl je character Peppy Hare “Do a barrel roll!” roept.

Ook een barrel rol maken? Typ in de Google zoekbalk de zin: Do a Barrel Roll of klik hier. (Niet werkzaam met Internet Explorer)

I'm a teapot

Deze ‘fout’ pagina is een 1 april grap uit 1998 waar je de melding krijgt ‘The requested entity body is short and stout’  Bekende HTTP-statuscodes zijn o.a. 404 (Pagina niet gevonden) of 301 (Redirect).

Trek in kopje thee? Bekijk de pagina op  Google.com/teapot.  

Let is snow

Helaas is deze easter egg niet meer werkzaam, maar gelukkig nog wel terug te vinden op Youtube. In de winter van 2011 kon je door ‘let it snow’ te googelen het laten sneeuwen op je beeldscherm. Je zoekresultaten zijn op ten duur helemaal niet meer te zien en door middel van je linkermuis knop ingedrukt te houden, kon je figuurtjes maken in het verse sneeuw!

Zie hier een filmpje van het spectakel!

Bedoelde u

Ook speelt Google leuk in op de definities van woorden. Google maar eens Anagram of Recursie.

Terug in de tijd

Alleen werkzaam op de Amerikaanse versie van Google, maar ter ere van de 15de verjaardag van Google in 2013, kan je terug in de tijd door ‘google in 1998’ te googelen. De zoekopdracht brengt je terug naar hoe Google (tot nog met een uitroepteken) er toen uitzag. De zoekresultaten zijn enorm verhoogd tegenwoordig en links van andere zoekmachines zal je nu zeker niet meer terug vinden op de website! Bekijk hier

Google Maps

Voor de Lord of de Rings fans onder ons had Google ook een leuke Easter egg. Helaas is door de nieuwe interface de Easter Egg niet meer werkzaam, maar de foto spreekt voor zich!

googlemaps

En zo zijn er nog veel meer! Google maar!

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *